Wartosc_energetyczna_prod_i_potraw.doc

(48 KB) Pobierz

Wartość energetyczna 10 dag części jadalnych wybranych produktów i potraw (w kacl).

Produkty zbożowe

chleb biały

216

chleb żytni razowy

198

bulki pszenne wyborowe

226

makaron gotowany

124

ryz na sypko

137

kasza gryczana na sypko

141

Mleko i przetwory mleczne

mleko 3,2 % tłuszczu

58

mleko 2 % tłuszczu

47

mleko 0,5 % tłuszczu

43

śmietana 12 % tłuszczu

134

śmietana 30 % tłuszczu

291

jogurt naturalny 2 % tłuszczu

60

jogurt owocowy 1,5 % tłuszczu

84

kefir 2 % tłuszczu

44

ser twarogowy chudy

104

ser twarogowy tłusty

168

serek homogenizowany

150

ser topiony tłusty

222

sery żółte

260-380

naleśniki z serem

240

pierogi leniwe

242

Jajka

jaja cale kurze

150

jajecznica

130

jaja sadzone

180

Tłuszcze

margaryna "Sawa"

720

masło roślinne

747

masło wiejskie

748

oleje roślinne

900

smalec

896

 

Mięso, Wędliny, Drób, Ryby

wieprzowina surowa

260

kotlet schabowy panierowany

357

pieczeń wieprzowa

248

wołowina surowa

116

bitki wolowe

126

gulasz wolowy

149

kotlet mielony

287

pasztet z miesa mieszanego

365

filet z kurczęcia

103

filet z kaczki

199

kotlet pożarski

380

kurczak gotowany w jarzynach

108

kaczka pieczona

275

filety z dorsza po grecku

159

karp w galarecie

137

dorsz wędzony

93

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin