LESZCZ 2.doc

(80 KB) Pobierz
LESZCZ

                                LESZCZ

 

 

 

 

 


Leszcz

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

1 PRZEPIS

Część zmiksowanej kukurydzy z puszki (razem z zalewą)

1 część bułki tartej (może być prażona)

1 część mielonych płatków owsianych

 

 

2 PRZEPIS

 

30% - Biszkopt
25% - Suchary mielone
10% - Bułka tarta
05% - Cukier puder
05% - Płatki kukurydziane
05% - Słonecznik
05% - Piernik mielony

3 PRZEPIS

 

2 kg kaszy manny (surowej)

2 kg płatków pszennych mielonych

0,5 kg mąki pszennej

0,5 kg robaków zanętowych

zielony barwnik spożywczy.

Zanęta może być stosowana bez kleju

 

 

4 PRZEPIS

 

2 części płatków owsianych (90% mielonych)

2 części mąki kukurydzianej

1 część mielonej gliny

1 część otrąb pszennych

1 część mleka w proszku

1 część robaków zanętowych

0,5 części soli kuchennej

 

 

 

5 PRZEPIS

0,5 l mielonych płatków owsianych

1 l surowej kaszy kukurydzianej

1,5 l tartej bułki 

0,5 l wyprażonego i zmielonego słonecznika

0,2 l kopramelasy

0,5 l ochotki lub siekanych czerwonych robaków

0,5 l białych robaków,

0,2 l kokonów

1 kg leszczowego koncentratu Top Secret

 

oraz zależnie od głębokości i siły prądu, kleju (np.PV-1) i przepłukanego żwirku.

Jako zapach dobra jest kolendra. Wyprażyć ja na teflonowej patelni aż nasiona zaczną strzelać.

Nie wolno ich przypalić! Gdy ostygną zmielić.

W chłodnej wodzie [wiosna, jesień] dobrze jest kolendrę łączyć z wanilia w proporcji 2:1

- Zapachy dozować ostrożnie, 2-3 łyżeczki stołowe na 3-4 kg suchej masy

 

 

 

6 PRZEPIS

4 cz. gotowanej kaszy kukurydzianej

1 cz. mielonego suchego chleba

1 cz. bułki tartej

1 cz. mąki kukurydzianej

1,5 cz. pokruszonych płatków owsianych

żwir + klej + atraktor

 

 

7 PRZEPIS

 

3 miarki bułki tartej

1,5 miarki kaszy kukurydzianej

1,5 miarki mielonego ziarna słonecznika

po jednej miarce płatków owsianych, otrąb pszennych i mąki kukurydzianej

pół miarki mielonych konopi

pół miarki mielonych herbatników lub biszkoptów.

 

 

8 PRZEPIS

1 cz. kaszy kukurydzianej

1 cz. zmielonego suchego chleba

1 cz. bułki tartej

0,5 cz. mąki kukurydzianej

0,4 cz. pokruszonych płatków owsianych

 

 

 

9 PRZEPIS

 

4 części gotowanej kaszy kukurydzianej [nie gotowanej]

1 cz. mielonego suchego chleba

1 cz. bułki tartej; 1 cz. mąki kukurydzianej

1,5 cz. pokruszonych płatków owsianych

żwir; klej; atraktor leszczowy; drobne robaki zanętowa

 

10 PRZEPIS

 

5 dag mielonego orzech włoskiego

10 dag mielonego biszkoptu

5 dag mąki kukurydzianej

0,5 kg piasku

cukier lub melasa

 

 

11 PRZEPIS

 

do 40% mielonych sucharów

do 10% ciemnego pieczywa

do 5% biszkopta o smaku waniliowym

do 5% biszkopta o smaku czekoladowym

do 25% słodkiej mąki kukurydzianej

do 15% kaszki kukurydzianej

do 15% PV-1 Collant

do 15% Coprah Melasse

do 10% ciemnej mąki kokosowej

 

 

12 PRZEPIS

 

kasza kukurydziana gotowana

mąka kukurydziana

otręby pszenne

bułka tarta

biszkopt

płatki owsiane (zmielone i całe)

Gotowane i zmiażdżone konopie

Prażone i zmielone konopie

Atraktor(np. wanilia)

 

13 PRZEPIS

30% - Biszkopt

25% - Suchary mielone

10% - Bułka tarta

05% - Cukier puder

05% - Płatki kukurydziane

05% - Słonecznik

05% - Piernik mielony

10% - Kolendra

03% - Cynamon

02% - Goździk

 

 

 

 

14 PRZEPIS

2 cz. bułki tartej

2 cz. biszkoptu

1,5 cz. piernika

1 cz. kaszy kukurydzianej

1 cz. mąki kukurydzianej

0,5 cz. płatków owsianych mielonych

0,5 cz. konopi prażonych mielonych

0,5 cz. orzechów włoskich mielonych

0,5 cz. kopra melasy

0,75 cz. Brasemu M.Van Den Eynde

 

 

15 PRZEPIS

40% - Bułka tarta

10% - Kasza kukurydziana

15% - Biszkopt

10% - Słonecznik

10% - Płatki owsiane

07% - Glukoza

05% - Mąka kukurydziana

03% - Przyprawa do piernika

 

 

16 PRZEPIS

 

30% - Biszkopt

25% - Suchary mielone

05% - Cukier puder

05% - Płatki kukurydziane

10% - Słonecznik

03% - Piernik (przyprawa)

10% - Kolendra

02% - Cynamon

05% - Goździk

05% - Koper Włoski

 

 

17 PRZEPIS

 

30% - bułka tarta

5% - mielone herbatniki lub biszkopty

15% - kasza kukurydziana

10% - mąka kukurydziana

5% - mielone konopie

10% - płatki owsiane

10% - otręby pszenne

15% - mielone ziarno słonecznika

 

18 PRZEPIS

 

40% - Bułka tarta
10% - Kasza kukurydziana
15% - Biszkopt
10% - Słonecznik
10% - Płatki owsiane
07% - Glukoza
05% - Mąka kukurydziana
03% - Przyprawa do piernika

 

19 PRZEPIS

 

2 cz. Bułki tartej

2,5 cz. Biszkoptu

1 cz. Kaszy kukurydzianej

1 cz. Mąki kukurydzianej

1 cz. Kopra melasy

1 cz. PV-1

0,5 cz. Konopi mielonych

0,25 cz. Pieczywa czerwonego

0,25 cz. Pieczywa żółtego

1 cz.”Brasem” M.van den Eynde

 

 

20 PRZEPIS

 

5 dag    mielonego orzech włoskiego

10 dag  mielonego biszkoptu

5 dag    mąki kukurydzianej

0,5 kg   piasku

cukier lub melasa

 

21 PRZEPIS

 

suszony biszkopt

grubo zmielony piernik

Babka piaskowa

bułka tarta biała

trochę białych robaków

zapach (brasem)

 

 

22 PRZEPIS

 

2 cz. bułki tartej

2 cz. biszkoptu

1 cz. otrębów pszennych

1 cz. kaszy kukurydzianej

1 cz. mąki kukurydzianej

1 cz. płatków owsianych tłuczonych

0,5 cz. konopi prażonych mielonych

0,5 cz. słonecznika prażonego mielonego

1 cz. kopromelasy

0,5 cz. atraktora kolendry

 

 

 

23 PRZEPIS

 

2 cz. bułki tartej

2 cz. biszkoptu

1 cz. kaszy kukurydzianej

0,5 cz. mąki kukurydzianej

0,5 cz. płatków owsianych

0,5 cz. płatków owsianych mielonych

0,5 cz. konopi prażonych mielonych

0,5 cz. arachidu prażonego mielonego

0,5 cz. atraktora:-0,5cz.przyprawy do piernika

0,5cz.goździków, wanilii, cynamonu

 

 

24 PRZEPIS

 

2 cz. ziemniaków gotowanych mielonych

2 cz. rozmoczonej skórki z chleba lub bułki

1 cz. oleju lnianego

1 cz. melasy lub marmolady

1 cz. robaków zanętowych

 

 

25 PRZEPIS

 

4cz. gotowanej kaszy kukurydzianej

1cz. mielonego suchego chleba

1cz. bułki tartej

1cz. mąki kukurydzianej

1,5 cz. pokruszonych płatków owsianych

żwir + klej + atraktor

 

 

26 PRZEPIS

 

1 cz. mleka w proszku

2 cz. płatków owsianych (80% mielonych)

1 cz. gliny mielonej

suszonej

1 cz. otrąb pszennych

2 cz. mąki kukurydzianej

1 cz. robaków

zanętowych

0,5 cz. soli kuchennej

 

 

27 PRZEPIS

 

Zanęta leszczowa na wodę bieżącą

 

...

Zgłoś jeśli naruszono regulamin