LESZCZ
2 PRZEPIS
30% - Biszkopt 25% - Suchary mielone 10% - Bułka tarta 05% - Cukier puder 05% - Płatki kukurydziane 05% - Słonecznik 05% - Piernik mielony
3 PRZEPIS
2 kg kaszy manny (surowej)
2 kg płatków pszennych mielonych
0,5 kg mąki pszennej
0,5 kg robaków zanętowych
zielony barwnik spożywczy.
Zanęta może być stosowana bez kleju
4 PRZEPIS
2 części płatków owsianych (90% mielonych)
2 części mąki kukurydzianej
1 część mielonej gliny
1 część otrąb pszennych
1 część mleka w proszku
1 część robaków zanętowych
0,5 części soli kuchennej
5 PRZEPIS
0,5 l mielonych płatków owsianych
1 l surowej kaszy kukurydzianej
1,5 l tartej bułki
0,5 l wyprażonego i zmielonego słonecznika
0,2 l kopramelasy
0,5 l ochotki lub siekanych czerwonych robaków
0,5 l białych robaków,
0,2 l kokonów
1 kg leszczowego koncentratu Top Secret
oraz zależnie od głębokości i siły prądu, kleju (np.PV-1) i przepłukanego żwirku.
Jako zapach dobra jest kolendra. Wyprażyć ja na teflonowej patelni aż nasiona zaczną strzelać.
Nie wolno ich przypalić! Gdy ostygną zmielić.
W chłodnej wodzie [wiosna, jesień] dobrze jest kolendrę łączyć z wanilia w proporcji 2:1
- Zapachy dozować ostrożnie, 2-3 łyżeczki stołowe na 3-4 kg suchej masy
6 PRZEPIS
4 cz. gotowanej kaszy kukurydzianej
1 cz. mielonego suchego chleba
1 cz. bułki tartej
1 cz. mąki kukurydzianej
1,5 cz. pokruszonych płatków owsianych
żwir + klej + atraktor
3 miarki bułki tartej
1,5 miarki kaszy kukurydzianej
1,5 miarki mielonego ziarna słonecznika
po jednej miarce płatków owsianych, otrąb pszennych i mąki kukurydzianej
pół miarki mielonych konopi
pół miarki mielonych herbatników lub biszkoptów.
8 PRZEPIS
1 cz. kaszy kukurydzianej
1 cz. zmielonego suchego chleba
0,5 cz. mąki kukurydzianej
0,4 cz. pokruszonych płatków owsianych
4 części gotowanej kaszy kukurydzianej [nie gotowanej]
1 cz. bułki tartej; 1 cz. mąki kukurydzianej
żwir; klej; atraktor leszczowy; drobne robaki zanętowa
10 PRZEPIS
5 dag mielonego orzech włoskiego
10 dag mielonego biszkoptu
5 dag mąki kukurydzianej
0,5 kg piasku
cukier lub melasa
do 40% mielonych sucharów
do 10% ciemnego pieczywa
do 5% biszkopta o smaku waniliowym
do 5% biszkopta o smaku czekoladowym
do 25% słodkiej mąki kukurydzianej
do 15% kaszki kukurydzianej
do 15% PV-1 Collant
do 15% Coprah Melasse
do 10% ciemnej mąki kokosowej
12 PRZEPIS
kasza kukurydziana gotowana
mąka kukurydziana
otręby pszenne
bułka tarta
biszkopt
płatki owsiane (zmielone i całe)
Gotowane i zmiażdżone konopie
Prażone i zmielone konopie
Atraktor(np. wanilia)
13 PRZEPIS
30% - Biszkopt
25% - Suchary mielone
10% - Bułka tarta
05% - Cukier puder
05% - Płatki kukurydziane
05% - Słonecznik
05% - Piernik mielony
10% - Kolendra
03% - Cynamon
02% - Goździk
14 PRZEPIS
2 cz. bułki tartej
2 cz. biszkoptu
1,5 cz. piernika
0,5 cz. płatków owsianych mielonych
0,5 cz. konopi prażonych mielonych
0,5 cz. orzechów włoskich mielonych
0,5 cz. kopra melasy
0,75 cz. Brasemu M.Van Den Eynde
15 PRZEPIS
40% - Bułka tarta
10% - Kasza kukurydziana
15% - Biszkopt
10% - Słonecznik
10% - Płatki owsiane
07% - Glukoza
05% - Mąka kukurydziana
03% - Przyprawa do piernika
16 PRZEPIS
03% - Piernik (przyprawa)
02% - Cynamon
05% - Goździk
05% - Koper Włoski
17 PRZEPIS
30% - bułka tarta
5% - mielone herbatniki lub biszkopty
15% - kasza kukurydziana
10% - mąka kukurydziana
5% - mielone konopie
10% - płatki owsiane
10% - otręby pszenne
15% - mielone ziarno słonecznika
40% - Bułka tarta 10% - Kasza kukurydziana 15% - Biszkopt 10% - Słonecznik 10% - Płatki owsiane 07% - Glukoza 05% - Mąka kukurydziana 03% - Przyprawa do piernika
19 PRZEPIS
2 cz. Bułki tartej
2,5 cz. Biszkoptu
1 cz. Kaszy kukurydzianej
1 cz. Mąki kukurydzianej
1 cz. Kopra melasy
1 cz. PV-1
0,5 cz. Konopi mielonych
0,25 cz. Pieczywa czerwonego
0,25 cz. Pieczywa żółtego
1 cz.”Brasem” M.van den Eynde
20 PRZEPIS
21 PRZEPIS
suszony biszkopt
grubo zmielony piernik
bułka tarta biała
trochę białych robaków
zapach (brasem)
22 PRZEPIS
1 cz. otrębów pszennych
1 cz. płatków owsianych tłuczonych
0,5 cz. słonecznika prażonego mielonego
1 cz. kopromelasy
0,5 cz. atraktora kolendry
23 PRZEPIS
0,5 cz. płatków owsianych
0,5 cz. arachidu prażonego mielonego
0,5 cz. atraktora:-0,5cz.przyprawy do piernika
0,5cz.goździków, wanilii, cynamonu
24 PRZEPIS
2 cz. ziemniaków gotowanych mielonych
2 cz. rozmoczonej skórki z chleba lub bułki
1 cz. oleju lnianego
1 cz. melasy lub marmolady
1 cz. robaków zanętowych
25 PRZEPIS
4cz. gotowanej kaszy kukurydzianej
1cz. mielonego suchego chleba
1cz. bułki tartej
1cz. mąki kukurydzianej
26 PRZEPIS
1 cz. mleka w proszku
2 cz. płatków owsianych (80% mielonych)
1 cz. gliny mielonej
suszonej
1 cz. otrąb pszennych
2 cz. mąki kukurydzianej
1 cz. robaków
zanętowych
0,5 cz. soli kuchennej
27 PRZEPIS
...
pawelm651