1/4 kg �liwek 1/4 kg obranych jab�ek 1/4 kg obranych gruszek 10 dkg czerwonych czere�ni 10 dkg bia�ych czere�ni 10 dkg winogron 3 �y�ki soku z cytryny lub rabarbaru 2 �y�ki cukru 1/4 - 1/2 �y�eczki chili 1/4 �y�eczki s�odkiej papryki 1 �y�eczka soli 1 �y�eczka imbiru 1 �y�eczka garam masala Z jab�ek i gruszek usun�� gniazdka nasienne, ze �liwek, czere�ni i winogron pestki. Jab�ka i gruszki pokraja� w grub� kostk�, �liwki przepo�owi�. Owoce posieka�, lekko wymiesza�. W�o�y� do salaterki, skropi� sokiem z cytryny lub rabarbaru, dok�adnie wymiesza�. Cukrem z przyprawami posypa� owoce, lekko wymiesza�. Wstawi� do lod�wki przynajmniej na godzin�. Przed podaniem jeszcze raz lekko wymiesza�. Sa�atk� dobrze och�odzon� podawa� do potraw indyjskich i pakista�skich. Sa�atk� mo�na przyrz�dzi� z innych sezonowych owoc�w.
tatanka.com