Meksykański garnek
Składniki
dla 4-6 osób
wołowina, 50 dagczerwona fasola, 1 puszkaczerwona papryka, 2 szt.cebula, 2 szt.czosnek, 3 ząbkipomidory, 4 szt.koncentrat pomidorowy, 1 słoiczekrosół, 2 szkl.oliwa, .przyprawy, .
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 60 min
Na rozgrzanej oliwie smażymy pokrojoną w kostki, posoloną wołowinę. Gdy mięso się zrumieni, podlewamy rosołem, przykrywamy, dusimy ok 30 min (aż wołowina będzie miękka). Podsmażamy posiekaną cebulę, dodajemy pokrojoną w paski, oczyszczoną paprykę. Gdy jarzyny się zeszklą dodajemy obrane ze skórki, pokrojone w kostkę pomidory. Dodajemy koncentrat pomidorowy, zmiażdżony czosnek. Doprawiamy do smaku. Do mięsa dodajemy odsączoną fasolę, przesmażone jarzyny. Całość podgotowujemy kilka minut. Podajemy z ryżem.
kasia999kkk