Meksykański garnek.rtf

(1 KB) Pobierz

Meksykański garnek

Składniki

dla 4-6 osób

wołowina, 50 dag
czerwona fasola, 1 puszka
czerwona papryka, 2 szt.
cebula, 2 szt.
czosnek, 3 ząbki
pomidory, 4 szt.
koncentrat pomidorowy, 1 słoiczek
rosół, 2 szkl.
oliwa, .
przyprawy, .

Opis przygotowania

czas przygotowania: do 60 min

Na rozgrzanej oliwie smażymy pokrojoną w kostki, posoloną wołowinę. Gdy mięso się zrumieni, podlewamy rosołem, przykrywamy, dusimy ok 30 min (aż wołowina będzie miękka). Podsmażamy posiekaną cebulę, dodajemy pokrojoną w paski, oczyszczoną paprykę. Gdy jarzyny się zeszklą dodajemy obrane ze skórki, pokrojone w kostkę pomidory. Dodajemy koncentrat pomidorowy, zmiażdżony czosnek. Doprawiamy do smaku. Do mięsa dodajemy odsączoną fasolę, przesmażone jarzyny. Całość podgotowujemy kilka minut. Podajemy z ryżem.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin