Łabędzie z ciasta parzonego.doc

(162 KB) Pobierz
Łabędzie z ciasta parzonego

Łabędzie z ciasta parzonego

Składniki i wykonanie - przepis na ptysie.

Wyciskać nieco inne kształty na blachę. Na spód łabędzia i skrzydła wyciskać ciasto w formie łezki (szpryca z ozdobną końcówką). Piec normalnie. Po wystygnięciu przekroić wzdłuż, a następnie górę podzielić na 2 części, by powstały skrzydła. Na szyję przygotować nasadkę gładką, wyciskać na blachę '2' lub 'S', piec je też znacznie krócej, około 10 minut, by się zbyt mocno nie spiekły.

Do środka łabędzia nakładać ubitą kremówkę (z cukrem pudem), oprószyć również pudrem.

Smacznego :)

Łabędzie z ciasta parzonego

Łabędzie z ciasta parzonego

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin