Gulasz z kukurydzą i pieczarkami.rtf

(1 KB) Pobierz

Gulasz z kukurydzą i pieczarkami

Trudność: łatwy

 

 

Składniki

                            50 dag chudej wołowiny lub wieprzowiny bez kości

                           

                            3 duże cebule

                           

                            15 dag pieczarek

                           

                            puszka kukurydzy

                           

                            czubata łyżka koncentratu pomidorowego

                           

                            1 kg drobnych ziemniaków

                           

                            2 kostki rosołowe

                           

                            łyżka posiekanego koperku

                           

                            liść laurowy, pieprz, sól

                           

                            kilka łyżek oleju

                           

 

 

Etapy przygotowania

1.                            Mięso umyć, pokroić w kostkę, zrumienić na gorącym oleju, dodać cebulę pokrojoną w krążki, chwilę razem smażyć. Następnie włożyć pieczarki pokrojone w plasterki, koncentrat, kostki rosołowe, liść laurowy i dusić prawie do miękkości. Obrane ziemniaki pokroić w ćwiartki, włożyć do rondla z mięsem i gotować znów do miękkości. Doprawić do smaku, dodać osączoną kukurydzę, zagotować. Przed podaniem posypać gulasz koperkiem. Serwować z pikantną surówką jako samodzielne danie.

                                                       

2.                            Smacznego

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin