Ciasto kokosowo-jab�kowe �atwe Sk�adniki Przepis Biszkopt: 4 jaja 1szkl. cukru 1szkl.m�ki tortowej 1 i 1/2 �y�eczki proszku do pieczenia 2 �y�ki oleju 1 �y�ka octu 1/2 �y�ki wody Masa: 1kg.jab�ek 3szkl.wody+0.5szkl.wody do budyniu szczypta kwasku cytrynowego 2 �y�ki cukru 2 budynie �mietankowe Polewa: 20dag.margaryny 20dag.cukru 20dag.kokosu 2 jaja Biszkopt: Bia�ka ubi� na sztywn� pian� dodaj�c cukier.��tka,olej,ocet,wode powoli wymiesza� w miseczce i wlewa� powoli do ubitej piany dalej ubijaj�c.Nast�pnie doda� przesian� m�k� wymieszan� z proszkiem do pieczenia,delikatnie wymiesza� i wyla� na blache.Upiec. Masa: Jab�ka obra� i pokroi� w �semki.Ugotowa� chwilke w trzech szklankach wody z cukrem i kwaskiem cytrynowym (pilnowa� aby jab�ka sie nie rozpad�y)Wyj�� z wody i roz�o�y� na upieczony biszkopt.Na wodzie z jab�ek ugotowa� budynie �mietankowe i gor�cy wyla� na jab�ka. Polewa: Roztopi� margaryn�,doda� cukier,wi�rki,2 ��tka i ubit� piane z bia�ek.Wyla� polew� na budy� i zapiec na z�oty kolor. Pozostawi� do wystudzenia.Ciasto musi by� zimne do krojenia bo inaczej budy� nam sie wyleje. Smacznego!!! Jest to ulubiony placek mojego m�a;)
wiciuwicz