Szynka cielęca.pdf
(
29 KB
)
Pobierz
4942698 UNPDF
Szynka cielęca
Składniki:
Sposób wykonania:
Z dużej tylnej ćwiartki cielęciny odciąć nerkówkę i kość goleniową, natrzeć mocno solą i
przyprawami (jak szynki na surowo) i zostawić na 2 dni w temperaturze pokojowej.
Zagotować osoloną wodę z dodatkiem liści laurowych, pieprzu, ziela angielskiego i
goździków. Ostudzoną zalewą zalać cielęcinę w dużym garnku, nakryć deseczką i
obciążyć kamieniem. Marynować 2 - 6 tygodni. Podawać po ugotowaniu lub upieczeniu
(można uprzednio szynkę naszpikować słoniną). Szynka cielęca jest bardzo smaczna
również wędzona. Wędzi się ją 6 godzin w zimnyn dymie albo 1 godzinę - w gorącym.
Nie nadaje się do dłuższego przechowywania.
Plik z chomika:
Tatar73
Inne pliki z tego folderu:
421162_94722230_0.jpg
(38 KB)
759eafb7a6.jpg
(25 KB)
Arbuzy kiszone.pdf
(38 KB)
Aromatyczne śliwki w occie.odt
(19 KB)
Aromatyczne pomidory - Kopia.odt
(13 KB)
Inne foldery tego chomika:
1.Baranina
10.Grzyby
11.Pieczenie
12.Weki
2.Kozica
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin