Baleron.pdf
(
28 KB
)
Pobierz
5856714 UNPDF
Baleron
Składniki:
- 2 karkówki wieprzowe bez kości - sól (40 g na 1 kg mięsa) - szczypta saletry i
zmielonych przypraw
Sposób wykonania:
Karkówkę natrzeć solą zmieszaną z saletrą i przyprawami, włożyć do kamiennego
garnka, nakryć mięso denkiem i obciążyć kamieniem. Marynować przez 15 dni,
odwracając codziennie mięso. Baleron wyjąć, opłukać, obsuszyć na powietrzu, zawinąć
ciasno w błonę zdjąć ją z sadła, osznurować i wędzić 4 dni w ciepłym dymie. Po
uwędzeniu gotować baleron 1 godzinę 30 minut i pozostawić do zupełnego ostygnięcia w
wodzie, w której się gotował. Balerony można przechowywać około 4 tygodni.
Plik z chomika:
Tatar73
Inne pliki z tego folderu:
421162_94722230_0.jpg
(38 KB)
759eafb7a6.jpg
(25 KB)
Arbuzy kiszone.pdf
(38 KB)
Aromatyczne śliwki w occie.odt
(19 KB)
Aromatyczne pomidory - Kopia.odt
(13 KB)
Inne foldery tego chomika:
1.Baranina
10.Grzyby
11.Pieczenie
12.Weki
2.Kozica
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin