Fasolka marynowana z czosnkiem.txt

(0 KB) Pobierz
Fasolka marynowana z czosnkiem

Fasolke obrac z wlokien i przyciac troszke krocej, niz wysokosc sloikow,
 w ktorych bedzie (pionowo) uk�adana. Wrzucic na kilka sekund do wrzatku, aby sparzyc, odcedzic.
 Na dno kazdego sloika wlozyc obrany zabek czosnku i galazke kopru.
 Wstawic fasole do sloikow, ciasno.
Zagotowac garnek octu z woda w proporcji 5 czesci octu, 1 czesc wody,
 na kazda szklanke octu dodac 1 lyzeczke cukru i 1/2 lyzeczki soli.
 Zalac sloiki wrzacym octem prawie po brzegi. Zakrecic, odstawic do gory dnem do wystygniecia.
Na efekt czekamy min. 2 tygodnie 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin