Cytrynowiec.docx

(32 KB) Pobierz

Cytrynowiec

Biszkopt z 4 jaj

2 budynie cytrynowe bez cukru

0,5 litra wody

sok z cytryny

1 galaretka cytrynowa

4 łyżki cukru

1 kostkę margaryny-25 dag

Wodę zagotować z cukrem i sokiem ,wlać rozrobione budynie i ugotować.Zestawić z ognia i wsypać galaretkę i dodrze wymieszać .Gdy masa wystygnie utrzeć z margaryną.

0,5 litra kremówki ubić z 4 łyżkami cukru i wlać (2 łyżeczki żelatyny w 1/4 szklance wody) letnią żelatynę

Na biszkopt wykładamy krem potem śmietanę a na wierzch układamy herbatniki(3-4 paczki) i polewamy sokiem z cytryny by trochę zmiękły i lukrujemy lukrem zrobionym na soku z cytryny.Można posypać skórką kandyzowaną pomarańczową lub cytrynowąC:\Users\user\Desktop\ŚCIĄGANE\1ec87b8f62.jpeg

Zgłoś jeśli naruszono regulamin