Karkówka z grilla.docx

(12 KB) Pobierz

Karkówka z grilla.

 

Składniki

·         10 plastrów karkówki

·         1 cebula

·         5 ząbków czosnku - dużych

·         3/4 szklanki oliwy

·         2 łyżki stołowe octu balsamicznego

·         przyprawa do karkówki

·         sól

Umyć i osuszyć karkówkę. Cebulę i czosnek przecisnąć przez praskę do czosnku lub bardzo drobno posiekać. Rozetrzeć z dużą szczyptą soli. Oliwę wymieszać z octem balsamicznym, dodać cebulę z czosnkiem. Plastry karkówki moczyć w marynacie i posypać każdy z obu stron przyprawą do karkówki. Ułożyć mięso w dowolnym naczyniu i zalać pozostałą marynatą. Wstawić na noc do lodówki. Osączyć z zalewy i piec na grillu z obydwu stron. Mięso jest na prawdę bardzo soczyste i smaczne.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin