BOGRACZ.doc

(20 KB) Pobierz
BOGRACZ

BOGRACZ

0,5 kg mięsa wołowego

2 cebule

25 dag pieczarek

2 jaja

4 łyżki mąki pszennej

2 łyżki przecieru pomidorowego

2 łyżeczki, słodkiej papryki w proszku

sól, pieprz, vegeta do smaku

4 łyżki oliwy

100 ml kwaśnej gęstej śmietany

Mięso wołowe pokroić w paseczki, obraną cebulę pokroić w plastry, Wyłożyć na rozgrzaną oliwę i parę minut podsmażyć, Dodać pokrojone pieczarki i dusić na wolnym ogniu 10 minut. Z jajek i mąki zarobić ciasto na lane kluski i ugotować osobno kluski, Kluski dołożyć do mię­sa z pieczarkami i poddusić około 5 minut na wol­nym ogniu, Dodać 0,5 szklanki wywaru z rosołu, przecier pomidorowy, doprawić solą, pieprzem, papryką, Gotować 15 minut, dodać śmietanę.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin