Babeczki śmietankoweciasto:30 dag (1 1/2 szklanki) mąki,15 dag margaryny,10 dag (1/2 szklanki) cukru pudru,3 żółtkakrem:1 1/2 szklanki mleka,2 całe jaja,2 żółtka,15 dag (8 łyżek) cukru,łyżka mąki ziemniaczanej,cukier waniliowy lub esencja zapachowa Mąkę przesiać na stolnicę i posiekać z tłuszczem. Dodać cukier puder i żółtka. Szybko zagnieść ciasto i schłodzić je w lodówce (30-60 min). Foremki starannie wylepić ciastem. Przygotować krem. Zagotować mleko. Jaja i żółtka utrzeć z cukrem, cukrem anilinowym i mąką ziemniaczaną. Wrzące mleko wlewać cienkim strumieniem do utartych żółtek, ciągle mieszając. Naczynie ustawić na parze i nie przerywając mieszania zagęścić krem. Ostudzony krem nałożyć do foremek z ciastem. Foremki przykryć krążkami z ciasta dokładnie zacisnąć brzegi, nakłuć widelcem, wstawić do gorącego piekarnika i upiec na złoty kolor.From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
asgoodasitgets