Pieczeń rzymska.pdf
(
58 KB
)
Pobierz
26068540 UNPDF
Pieczeń rzymska
Składniki
75 dag zmielonej cielęciny,jajo, pół szklanki tartej bułki, 15 dag
pieczarek, 2 łyżki tłuszczu, cebula, pół ząbka czosnku, mały
pomidor,2 łyżki śmietany 22-proc. lub mleka, łyżeczka bazylii,
tymianku lub oregano, sproszkowana papryka, sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Tłuszcz (olej, masło lub smalec) włożyć do małego żaroodpornego naczynia (0,5 l),
dodać posiekaną cebulę i roztarty czosnek, mikrofalować przy NAJWYŻSZEJ MOCY
przez 3 minuty, mieszać dwukrotnie. Pieczarki i pomidor posiekać, starannie wyrobić z
pozostałymi składnikami na jednolitą masę, przełożyć do lekko wysmarowanego
tłuszczem żaroodpornego naczynia w kształcie keksówki, posypać sproszkowaną
papryką. Mikrofalować 20 minut przy ŚREDNIO WYSOKIEJ MOCY (70 proc.). Wyjąć z
kuchenki, pozostawić pod przykryciem w temperaturze pokojowej 10 minut. Podawać z
frytkami, marchewką i surówką.
Proporcje dla 4-6 osób.
Plik z chomika:
bajtek46
Inne pliki z tego folderu:
Beszanel ( Biały sos).pdf
(51 KB)
Budyń mocca.pdf
(43 KB)
Buraczki ze śmietaną.pdf
(44 KB)
Bułeczki z bananami.pdf
(19 KB)
Ciasteczka pomarańczowe.pdf
(70 KB)
Inne foldery tego chomika:
_KSIAZKI KUCHARSKIE
_KSIAZKI KUCHARSKIE (do 1939)
_KSIAZKI KUCHARSKIE (ISO-BIN-EXE)
_KUCHNIE NARODOWE
_KUCHNIE POLSKIE REGIONALNE
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin