Krem cebulowo-grzybowy.pdf
(
42 KB
)
Pobierz
4243964 UNPDF
Krem cebulowo-grzybowy
Składniki
40 dag świeżych grzybów mieszanych (najlepiej borowików,
kurek, maślaków), 4 cebule, 3 dag masła, 2 łyżki mąki, łyżka
oleju, łyżka posiekanej natki pietruszki, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Grzyby oczyścić, umyć, pokroić na wąskie paski, udusić w maśle, zagęścić mąką
wymieszaną z niewielką ilością wody. Cebulę drobno pokroić, podsmażyć na oleju, zalać
pięcioma szklankami osolonej wody (jeśli ktoś lubi, może dodać trochę kminku i startej
gałki muszkatołowej) i ugotować. Gdy będzie miękka, zmiksować ją z wywarem i częścią
grzybów. Wlać zupę do garnka zresztą duszonych grzybów, wymieszać, podgrzać,
przyprawić do smaku, posypać natką. Podawać z grzankami z bułki. (100 g - 55 kcal).
Plik z chomika:
bajtek46
Inne pliki z tego folderu:
124_Przepisy_na_ZUPY.pdf
(3177 KB)
124_Przepisy_na_ZUPY (2).pdf
(1655 KB)
Aksamitna zupa z bobu z fasolką szparagową.doc
(39 KB)
Aksamitne veloute dyniowe ze śmietaną.doc
(32 KB)
Aksamitna zupa z zielonej soczewicy.doc
(38 KB)
Inne foldery tego chomika:
_KSIAZKI KUCHARSKIE
_KSIAZKI KUCHARSKIE (do 1939)
_KSIAZKI KUCHARSKIE (ISO-BIN-EXE)
_KUCHNIE NARODOWE
_KUCHNIE POLSKIE REGIONALNE
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin