Jarzynowa zupa krem.pdf
(
40 KB
)
Pobierz
4243960 UNPDF
Jarzynowa zupa krem
Składniki
2 nieduże marchewki, mała pietruszka, kawałek selera, nieduży
por, mała cebula, dojrzały pomidor, kilka różyczek brokułu, 2
ziemniaki, 2 łyżki śmietany 22-proc., 2 łyżki przyprawy do zup lub
kostka rosołowa, 2 łyżki posiekanego koperku, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Warzywa umyć, obrać lub oskrobać i rozdrobnić, włożyć do garnka i zalać 3 szklankami
wrzątku. Dodać przyprawę do zup. Gotować pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie.
Następnie przestudzić, zmiksować i zabielić śmietaną, rozprowadzoną kilkoma łyżkami
wywaru. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na talerzu posypać koperkiem. (porcja 60
kcal)
Plik z chomika:
bajtek46
Inne pliki z tego folderu:
124_Przepisy_na_ZUPY.pdf
(3177 KB)
124_Przepisy_na_ZUPY (2).pdf
(1655 KB)
Aksamitna zupa z bobu z fasolką szparagową.doc
(39 KB)
Aksamitne veloute dyniowe ze śmietaną.doc
(32 KB)
Aksamitna zupa z zielonej soczewicy.doc
(38 KB)
Inne foldery tego chomika:
_KSIAZKI KUCHARSKIE
_KSIAZKI KUCHARSKIE (do 1939)
_KSIAZKI KUCHARSKIE (ISO-BIN-EXE)
_KUCHNIE NARODOWE
_KUCHNIE POLSKIE REGIONALNE
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin