Paszteciki z kiszona kapustą.pdf

(263 KB) Pobierz
408715697 UNPDF
Czas 25 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
30 dag kapusty kiszonej
olej
2 żółtka
pieprz, kminek, tymianek, majeranek
Sposób wykonania:
Kroimy kapustę kiszoną, jeśli jest kupna i np. bardzo kwaśna możemy przepłukać ja pod
bieżącą wodą i bardzo dokładnie osączyć z wody a następnie pokroić. Następnie
podsmażamy ją na rozgrzanym oleju z dodatkiem majeranku, kminku i tymianku. Po
25 minutach kapusta powinna zmięknąć, wówczas zostawiamy ja do ostudzenia.
Ciasto francuskie dzielimy na około 6-7 prostokątów, na każdy nakładamy trochę
farszu z kapusty, zlepiamy brzegi.
Rozbełtanym żółtkiem smarujemy każdy pasztecik, możemy go tez posypać
kminkiem. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy paszteciki.
Pieczemy 15 minut w 200 stopniach C.
Można podawać z barszczem.
408715697.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin