Paszteciki z kiszona kapustą.pdf
(
263 KB
)
Pobierz
408715697 UNPDF
Paszteciki z kiszona kapustą
Czas
25 minut
Porcji
4
Trudność
łatwe
Koszt:
do 10 zł
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
30 dag kapusty kiszonej
olej
2 żółtka
pieprz, kminek, tymianek, majeranek
Sposób wykonania:
Kroimy kapustę kiszoną, jeśli jest kupna i np. bardzo kwaśna możemy przepłukać ja pod
bieżącą wodą i bardzo dokładnie osączyć z wody a następnie pokroić. Następnie
podsmażamy ją na rozgrzanym oleju z dodatkiem majeranku, kminku i tymianku. Po
25 minutach kapusta powinna zmięknąć, wówczas zostawiamy ja do ostudzenia.
Ciasto francuskie dzielimy na około 6-7 prostokątów, na każdy nakładamy trochę
farszu z kapusty, zlepiamy brzegi.
Rozbełtanym żółtkiem smarujemy każdy pasztecik, możemy go tez posypać
kminkiem. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy paszteciki.
Pieczemy 15 minut w 200 stopniach C.
Można podawać z barszczem.
Plik z chomika:
misiaQ_76
Inne pliki z tego folderu:
Paszteciki z nadzieniem rybnym.pdf
(159 KB)
PASZTET Z CUKINII.pdf
(271 KB)
Pasztet drobiowy 2.pdf
(423 KB)
Mocno czosnkowa wiejska konserwa (kiełbasa) słoikowa z Aleksandrowa z dwoma rodzajami czerwonej papryki.pdf
(384 KB)
Pasztet.pdf
(160 KB)
Inne foldery tego chomika:
____Stare książki kucharskie
Chleb
książki kucharskie (kehila)
Pasztet
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin