Sałatka z jabłek, grejpfruta, orzechów i szpinaku
Potrzebne składniki:
10 dag orzechów włoskich
4 rzodkiewki
2 jabłka
2 marchewki
2 buraki czerwone
2 łyżki oliwy z oliwek
pęczek szpinaku
szczypta soli
Opis przygotowania:
Wszystkie warzywa i owoce poza orzechami umyć i osączyć z wody. Buraki czerwone i marchew ugotować do miękkości, odcedzić, obrać ze skóry i pokroić na kawałki. Dodać do tego pokrojone i pozbawione gniazd nasiennych jabłka, rzodkiewkę pokrojoną drobno, obranego ze skóry i pokrojonego w kostkę grejpfruta oraz orzechy włoskie. Całość wymieszać i wyłożyć na talerz. Szpinak zmiksować z oliwą i szczyptą soli, po czym wyłożyć na sałatkę.
tatanka.com