Sałatka z selera, jabłek i orzechów.doc

(19 KB) Pobierz

SAŁATKA SELEROWO-JABŁKOWO-ORZECHOWA

 

 

Składniki:

300 g selera,

300 g jabłek,

100 g orzechów,

3 łyżki majonezu,

1 łyżka soku z cytryny,

pieprz,

sól,

listki sałaty zielonej

Przyrządzanie:
Oczyszczony i obrany seler ugotować w lekko osolonej wodzie aż będzie miękki i pokroić w kostki. Jabłka także pokroić w kostki, wymieszać z drobno posiekanymi orzechami i połączyć z selerem.
Majonez rozcieńczyć z 1łyżką soku z cytryny, dodać pieprz i sól do smaku, polać nim sałatkę i delikatnie wymieszać.

Sałatkę wstawić n 1-2 godziny do lodówki, a przed podaniem do stołu ułożyć na listkach zielonej sałaty.


 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin