WIOSENNA SAŁATKA
Składniki na 4 porcje:
4 jajka
1 główka sałaty lodowej
1 pęczek rzodkiewek
8 pomidorów koktajlowych
10 dag mozzarelli
1 żółta papryka
2 łyżki octu winnego
3 łyżki oliwy
czarny i biały pieprz
po szczypcie cukru i soli
Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz. Rzodkiewkę i jajka potnij na ćwiartki, pomidorki na połówki, a oczyszczoną z pestek paprykę w paseczki. Mozzarellę pokrój na 8 plasterków. Sałatę porwij na kawałeczki. Ocet utrzyj z solą i cukrem. Dodaj oba rodzaje pieprzu i oliwę. Pokrojone warzywa przełóż do salaterki, przemieszaj. Na wierzchu ułóż ćwiartki jajek i plasterki sera. Skrop przygotowanym sosem.
Bella571