Baleron.pdf
(
28 KB
)
Pobierz
5856714 UNPDF
Baleron
Składniki:
- 2 karkówki wieprzowe bez kości - sól (40 g na 1 kg mięsa) - szczypta saletry i
zmielonych przypraw
Sposób wykonania:
Karkówkę natrzeć solą zmieszaną z saletrą i przyprawami, włożyć do kamiennego
garnka, nakryć mięso denkiem i obciążyć kamieniem. Marynować przez 15 dni,
odwracając codziennie mięso. Baleron wyjąć, opłukać, obsuszyć na powietrzu, zawinąć
ciasno w błonę zdjąć ją z sadła, osznurować i wędzić 4 dni w ciepłym dymie. Po
uwędzeniu gotować baleron 1 godzinę 30 minut i pozostawić do zupełnego ostygnięcia w
wodzie, w której się gotował. Balerony można przechowywać około 4 tygodni.
Plik z chomika:
jason567
Inne pliki z tego folderu:
Żeberka wędzone (Stary oryginalny przepis).pdf
(28 KB)
Śliwki kwaszone.pdf
(31 KB)
Zimowa sałatka ogórkowa.pdf
(30 KB)
Włoszczyzna solona.pdf
(28 KB)
Wędzenie.doc
(358 KB)
Inne foldery tego chomika:
chleby
ciasta
dania mięsne
desery
diety
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin