Skladniki --------- �2 pojedyncze filety z kurczaka + przyprawa do gyrosa + 2 lyzki oleju �maly majonez + kilka lyzek ketchupu pikantnego �4 - 5 og�rk�w konserwowych �1 puszka kukurydzy, 2 srednie cebule �1 czerwona papryka + 2 lyzeczki vegety �1 kapusta pekinska (wykorzystuje sie tylko miekka czesc kapusty) Etapy przygotowania ------------------- 1.Mieso umyc, osuszyc, posypac przyprawa do gyrosa, skropic olejem i odstawic na godzinke (Uwaga: mieso mozna przyprawic nawet dzien wczesniej i przetrzymac w lod�wce lub chlodnym miejscu) 2.Na rozgrzana patelnie wrzucic przyprawione mieso i smazyc na duzym ogniu, ciagle mieszajac, przez ok. 15 min. Przestudzic. Odsaczone z tluszczu i przestudzone mieso wylozyc do szklanej miski i posmarowac mieso ketchupem. 3.Posiekac cebule i wylozyc na mieso. Na cebule wylozyc pokrojone w kostke og�rki i to posmarowac warstwa majonezu. Odsaczyc kukurydze i wylozyc na posmarowane og�rki. Pokroic papryke w kostke i wylozyc na kukurydze. Posmarowac majonezem. Posiekac drobno miekka czesc kapusty. Wylozyc i posypac vegeta. 4.Salatke dekorowac czyms czerwonym (np. papryka lub kroplami ketchupu). Salatke mozna przygotowac warstwowo jw. lub wymieszac calosc - smakuje r�wnie wspaniale. POLECAM!!!
brzoskwinka81