Zatwierdzam:
opracowano na podstawie :
Instrukcja obsługi i konserwacji
profesjonalnych zmywarek do talerzy firmy „ARISTARCO”
Dotyczy modeli PASSPORT 45.30 i 50.32
Importer i Dystrybutor: PPUH „Activus Sp. Z o.o.
Przy obsłudze zmywarki do talerzy firmy „ARISTARCO” ( Model Passaport 45.30 )
1. Przed przystąpieniem do obsługi należy dokładnie przeczytać instrukcję obsługi dostarczoną wraz z urządzeniem;
2. Przed użyciem maszyny sprawdzić: poziom wody, poziom płynu, komorę mycia, temperaturę (ok. 550 C), dozownik płynu;
3. Zmywarka może być używana jedynie przez osoby przeszkolone;
4. Upewnić się przed włączeniem, czy jest zapewniony dopływ wody;
5. Nigdy nie myć za pomocą ostrych i rysujących przedmiotów;
6. Nigdy nie myć za pomocą bezpośredniego prysznica albo wysokiego ciśnienia;
7. Codziennie po pracy wyłączyć zmywarkę używając wyłącznika głównego;
8. Przed pracą dozownik środka myjącego i rurka zasilająca musi być wypełniona płynem;
9. Wszelkie regulacje dozownika mogą być wykonywane tylko przez serwis;
10. Podczas napełniania poziom wody powinien zatrzymać się na ok. 1 cm od odpływu;
11. Dla zabezpieczenia grzałki jej wyłączenie powinno nastąpić po przykryciu jej ok. 2 cm. wody;
12. Woda musi być rozprowadzana pod wysokim ciśnieniem przez wszystkie spryskiwacze. Wszystkie ramiona spryskiwacza obrotowego muszą być wolne i czyste;
13. Czyszczenie codzienne:
- wodę myjąca należy zmieniać nie rzadziej niż dwa razy dziennie a najlepiej zawsze gdy zauważy się większą ilość brudu i resztek w komorze myjącej;
- nie przestrzeganie powyższego może doprowadzić do braku efektu mycia, strat ekonomicznych oraz uszkodzenia maszyny;
- sprawdzić czystość spryskiwaczy – dokładnie oczyścić wszystkie otwory;
- utrzymywanie czystości komory myjącej ma kapitalne znaczenie dla utrzymania nierdzewności maszyny;
14. Czyszczenie okresowe i konserwację należy wykonywać co 3 dni, zgodnie z instrukcją obsługi;
chom-tom