Milky way.rtf

(848 KB) Pobierz

Milky way

Składniki

Biszkopt:,

6 jajek,

1 szklanka cukru,

1 szklanka mąki pszennej,

1 łyżeczka proszku do pieczenia,

2-3 łyżki kakao,

Masa mleczna:,

½ szklanki mleka,

¾ szklanki cukru,

1 opakowanie cukru waniliowego,

25 dag margaryny,

2 szklanki mleka w proszku ("pełnego"),

Polewa:,

15 dag czekolady mlecznej,

około 6 łyżek mleka,

Opis przygotowania

czas przygotowania: do 90 min

1. Sposób wykonania biszkoptu: Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 170 °C. Ostudzić i podzielić na dwie części.

 

2. Masa: Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić. Miekką margarynę utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać ostudzone mleko z cukrami i mleko w proszku. Na jedną część biszkoptu wyłożyć masę mleczną, i przykryć drugą częścią biszkoptu.

 

3. Polewa: . Czekoladę rozpuścić z mlekiem w kąpieli wodnej i polać wierzch ciasta. Schłodzić w lodówce.

Smacznego!!!!!!

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin