Zdrowe odżywianie i jego sekrety - Sergiusz Karpov i Wiera Chmielewska.pdf

(1469 KB) Pobierz
119526370 UNPDF
119526370.003.png
Niniejsza darmowa publikacja zawiera jedynie fragment
pełnej wersji całej publikacji.
Aby przeczytaæ ten tytuł w pełnej wersji kliknij tutaj .
Niniejsza publikacja mo¿e byæ kopiowana, oraz dowolnie
rozprowadzana tylko i wył¹cznie w formie dostarczonej przez
NetPress Digital Sp. z o.o., operatora sklepu na którym mo¿na
jakiekolwiek zmiany w zawartoœci publikacji bez pisemnej zgody
NetPress oraz wydawcy niniejszej publikacji. Zabrania siê jej
od-sprzeda¿y, zgodnie z regulaminem serwisu .
Pełna wersja niniejszej publikacji jest do nabycia w sklepie
internetowym e-booksweb.pl .
Niniejszy ebook jest własnością prywatną .
Niniejsza publikacja, ani żadna jej część, nie może być kopiowana,
ani w jakikolwiek inny sposób reprodukowana, powielana, ani
odczytywana w środkach publicznego przekazu bez pisemnej zgody
wydawcy. Zabrania się jej publicznego udostępniania w Internecie,
oraz odsprzedaży zgodnie z regulaminem Wydawnictwa Złote Myśli .
© Copyright for Polish edition by ZloteMysli.pl
Data: 09.09.2007
Tytuł: Zdrowe odżywianie i jego sekrety
Autor: Sergey Karpov i Wiera Chmielewska
Wydanie II
ISBN: 978-83-7521-475-8
Projekt okładki: Marzena Osuchowicz
Skład: Anna Grabka
Internetowe Wydawnictwo Złote Myśli
Netina Sp. z o.o.
ul. Daszyńskiego 5
44-100 Gliwice
WWW: www.ZloteMysli.pl
EMAIL: kontakt@zlotemysli.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone.
All rights reserved.
119526370.004.png
 
SPIS TREŚCI
..............................................................................................8
OGÓLNE ZASADY DIAGNOSTYKI I LECZENIA ................................11
MY CHCEMY ŻYĆ .............................................................................14
JEDZENIE JEST NAŁOGIEM ...........................................................16
GŁODÓWKA ZDROWOTNA .............................................................19
DLACZEGO NALEŻY PIĆ WODĘ DESTYLOWANĄ ..........................22
lub z filtra z odwróconej osmozy? .....................................................................22
PRODUKTY SUROWE I GOTOWANE ..............................................25
Enzymy ...............................................................................................................25
Czy możemy spożywać tylko surowe warzywa? ...............................................28
Jedzenie gotowane ............................................................................................28
Soki nie są skoncentrowanym jedzeniem .........................................................30
Mleko ..................................................................................................................31
PODSTAWY PRAWIDŁOWEGO ŻYWIENIA ....................................32
Jak prawidłowo się odżywiać? ..........................................................................32
Jedz tylko wtedy, gdy odczuwasz głód ..............................................................32
Nie wolno jeść, gdy odczuwamy ból, niepokój .................................................36
Lepiej nie jeść w czasie, przed i po poważnej pracy fizycznej lub umysłowej .38
Kiedy jemy – nie pijemy ....................................................................................39
Należy dokładnie przeżuć i zmieszać pokarm ze
.....................................41
Kiedy jeść? ..........................................................................................................41
Obżarstwo ..........................................................................................................42
PRAWIDŁOWE ŁĄCZENIE POKARMÓW ........................................44
Łączenie skrobi z kwasem .................................................................................45
Spożycie białka z węglowodanami ....................................................................46
Spożycie dwóch rodzajów białka
podczas jednego posiłku ....................................................................................47
Spożycie białka z tłuszczem ...............................................................................47
Spożycie białka z kwasem .................................................................................48
Spożycie cukru ze skrobią .................................................................................49
Nie jedz jednocześnie melona i arbuza .............................................................49
Mleko to oddzielny posiłek ...............................................................................50
Właściwe łączenie pokarmów ...........................................................................50
SKUTKI NIEPRAWIDŁOWEGO ŁĄCZENIA POKARMÓW ...............54
UNIKAJCIE SOLI .............................................................................57
OCZYSZCZANIE ORGANIZMU ........................................................59
Oczyszczanie jelita grubego ...............................................................................59
Oczyszczanie nerek ............................................................................................64
Oczyszczanie wątroby ........................................................................................68
Oczyszczanie układu limfatycznego ..................................................................73
Oczyszczanie stawów .........................................................................................74
PASOŻYTY I POLUTANY ..................................................................76
Pasożyty .............................................................................................................76
Polutany .............................................................................................................81
Co należy zrobić? ...............................................................................................85
Kosmetyki ..........................................................................................................86
śliną
OD AUTORA ......................................................................................6
WSTĘP
119526370.005.png
ZDROWIA .......................................................................................90
autorstwa dr Huldy R. Clark .............................................................................90
1. Sposób niszczenia pasożytów poprzez „zapping”
.........................................91
2. Przykładowe zagrożenie dla zdrowia wywołane przez przywry
..................93
3. Zappowanie – metoda niszczenia pasożytów w
żywych organizmach.
......99
4. Istota działania zappera Karpova
...............................................................102
.......................................................................105
6. Na granicy medycyny konwencjonalnej
....................................................106
......................................................108
ZIOŁOWY PROGRAM LIKWIDACJI PASOŻYTÓW .........................111
POSŁOWIE .....................................................................................114
BIBLIOGRAFIA ...............................................................................115
WYKORZYSTANIE W
ZAPPERZE KARPOVA METODY POPRAWY
5. Parametry zappera Karpova
7. Sposób użytkowania zappera Karpova
119526370.001.png 119526370.002.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin