zupa brokulowo-serowa.rtf

(1 KB) Pobierz

Zupa brokułowo- serowa

Składniki:
- jedna cebula
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka mąki przennej
- 2 szklanki mleka
- 1 szklanka startego sera Cheddar
- 2 kostki bulionowe (najlepiej rosół z kurczaka)
- 1 duży brokuł (można zastąpić mrożonym)
- pieprz

Przygotowanie:
Cebule poszatkować drobno i udusić na maśle na złoto. Wymieszać ciągle gotując z mąką i pieprzem, dodać mleko. Gotować na małym ogniu aż zgęstnieje. Dodać ser.

Osobno rozpuścić kostki rosołowe w dwóch szklankach wrzącej wody. Dodać rozdrobnionego na małe różyczki brokuła i gotować go do miękkości.

Połączyć z serową miksturą i wymieszać.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin