Składniki
• 1 szklanka cieplej wody
• 1 łyżka drożdży
• 1/3 szklanki miodu
• 1/4 szklanki oliwy
• 1/5 szklanki mąki razowej
• 2 szklanki pokrojonych jabłek
• 2 szklanki pokrojonych bananów
• 2 szklanki posiekanych orzechów
• 4 łyżki miodu
• 2 łyżki sparzonych skórek pomarańczy
• 2 łyżki sparzonych skórek cytryny
• 1 łyżeczka cynamonu
Etapy przygotowania
1. Pierwsze 2 składniki lekko wymieszać i odstawić na 15 minut, dodać sól, mąkę razową i biała, odstawić na 30 minut.
2. Następnie dodać pozostałe składniki, wymieszać dokładnie odstawić na ok. 2-3 godzin.
3. Włożyć do długich blaszek piec 45-60 min. w 180- 200 stopni C.
pitenwis21