Gulasz_ala_Kurhan.rtf

(1 KB) Pobierz

 

 

 

Gulasz ala Kurhan

Przygotowanie: 15 min

 

Smażenie: 10 min

 

Duszenie: 15 min

 

Gotowanie: 15 min

 

Trudność: łatwy

 

 

Składniki na 4 porcje

                            150 g cielęciny, 150 g wieprzowiny, 150 g kiełbasy

                           

                            1 duża cebula, 1 papryka, 3 marchewki, 3 duze ząbki czosnku

                           

                            3 łyzki oliwy, 40 dkg słodkich pomidorów,łyżeczka mąki przennej,

                           

                            łyżeczka mąki ziemniaczanej, 2 łyzki ostrej pasty paprykowej

                           

                            sól, cukier, pieprz, kostka wołowa

                           

 

                           

 

 

Etapy przygotowania

1.                            Mięso pokroić dość drobno. Posypać łyżeczką mąki i usmażyc 10 min dodając 2 łyzki oliwy

                                                       

2.                            W tym czasie zmiksować pozostałe (czosnek,cebule,paprykę, marchew, pomidory) na drobno i poddusić dodając paste paprykową z łyzką oliwy 15 min, mieszając.

                                                       

3.                            Dodać mięso do warzyw , kubek wywaru z rozpuszczonej kostki oraz pozostałe przyprawy do smaku. Dusić 15 min

                                                       

4.                            Kilka sekund przed końcem duszenia dodać łyzeczkę mąki ziemiaczanej rozpuszczonej w niewielkiej ilości zimnej wody, zagotować

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin