BŁONNIK
Tabela dotyczy zawartości w 100 gramach lub 100 mililitrach produktu
Produkt
Zawartość [g]
Kasze i ryż
Kasza jaglana
3,2
Kasza jęczmienna perłowa
6,2
Kasza jęczmienna pęczak
5,4
Kasza gryczana
5,9
Kasza manna
2,5
Ryż biały
2,4
Ryż brązowy
8,7
Makarony
Makaron bezjajeczny
2,7
Makaron dwujajeczny
2,6
Makaron czterojajeczny
2,8
Napoje
Sok ananasowy
0,1
Sok cytrynowy
Sok grejfrutowy
Sok marchwiowy
1,3
Sok marchwiowo-jabłkowy
2,2
Sok marchwiowo-jabłkowo-pomarańczowy
1,9
Sok marchwiowo-pomarańczowy
1,7
Sok pomarańczowy
Sok pomidorowy
0,4
Sok wielowarzywny
1,2
Sok z czarnej porzeczki
Owoce
Agrest
3
Ananas
Arbuz
0,3
Banany
Borówki
1,1
Brzoskwinia
Cytryna
2
Czarne jagody
Czereśnie
Daktyle
Figi
Grejfrut
Gruszka
2,1
Jabłko
Jeżyny
7,3
Kiwi
Maliny
6,7
Mandarynki
Mango
1,5
Marakuja
15,9
Morele
Morwy
Nektarynki
Papaja
1,8
Pomarańcza
Porzeczki białe
6,4
Porzeczki czarne
7,9
Porzeczki czerwone
7,7
Poziomki
Renklody
Śliwki
1,6
Truskawki
Winogrona
1.5
Wiśnie
Żurawiny
4,6
Owoce suszone
Suszone banany
Suszone brzoskwinie
14,3
Suszone daktyle
Suszone figi
12,9
Suszone jabłka
10,3
Suszone morele
Suszone rodzynki korynckie
6,5
Suszone rodzynki sułtańskie
7
Suszone rodzynki zwykłe
6,8
Suszone śliwki bez pestki
16,1
Suszone śliwki z pestką
9,4
Orzechy i nasiona
Dynia
Kasztany jadalne (marony)
Mak
20,5
Migdały
Orzechy arachidowe
Orzechy kokosowe świeże (miąższ)
13,6
Orzechy kokosowe suszone (miąższ)
23,5
Orzechy laskowe
8,9
Orzechy nerkowca
Orzechy pekan
2,3
Orzechy pistacjowe
6,1
Orzechy włoskie
Orzeszki ziemne
8,1
Sezam
9,1
Słonecznik
6
Wiórki kokosowe
21,1
Pieczywo
Bułki grahamki
Bułki kajzerki
Bułki maślane
Bułki pszenne zwykłe
Bułki wrocławskie
Chałka
Chleb graham
5
Chleb baltonowski
4,7
Chleb chrupki
Chleb mazowiecki
Chleb praski
Chleb pumpernikiel
Chleb wiejski
Chleb zwykły
4,9
Chleb żytni jasny
Chleb żytni pełnoziarnisty
Chleb żytni razowy
Chleb żytni razowy na miodzie
Chleb żytni razowy z soją i słonecznikiem
Chleb żytni staropolski
5,3
Pieczywo tostowe
Rogale maślane
Produkty zbożowe i śniadaniowe
Bułka tarta
Chrupki kukurydziane
7,6
Kiełki pszenne
4
Mąka pszenna typ 500
Musli owocowe
8
Musli z rodzynkami i orzechami
9,7
Otręby pszenne
42,4
Płatki jęczmienne
9,6
Płatki kukurydziane
6,6
Płatki owsiane
6,9
Płatki pszenne
10,1
Płatki żytnie
11,6
Ryż preparowany
Przetwory owocowe
Ananas w syropie
1
Brzoskwinie w syropie
0,9
Dżem owocowy niskosłodzony
0,8
Dżem owocowy wyskosłodzony
Powidła śliwkowe
Przetwory warzywne
Fasolka szparagowa cięta konserwowa
Fasolka flageolet konserwowa
wmadzia