KURCZAK W PARMEZANIE.txt

(0 KB) Pobierz
Kurczak w parmezanie

(porcja dla 2 os�b, czas przygotowania: ok.1 godz.)

1 ca�a pier� kurczaka
panierka:
4 jaja
100 g startego parmezanu

sos:
250 ml �mietany 36-proc.
80 g startego parmezanu
1 pomidor

Zrobi� panierk�: jajka wymiesza� z parmezanem, wstawi� do lod�wki na 1 godz. Pier� kurczaka pokroi� w plastry, posoli�, przyprawi� pieprzem (najlepiej bia�ym), delikatnie rozbi� i obtoczy� w panierce. Sma�y� na z�oto. Zrobi� sos: na patelni odparowa� �mietan�, doda� parmezan. Pomidora sparzy� w gor�cej wodzie. Obra� ze sk�rki, wydr��y� mi��sz i pokroi� na cz�stki. Doda� do sosu tu� przed podaniem. Kurczaka z parmezanem podawa� z bia�ym ry�em i sa�at� z orzechowym winegretem. Oddzielnie poda� sos.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin