Schab pieczony z ziołami.pdf
(
29 KB
)
Pobierz
70612859 UNPDF
Schab pieczony z ziołami
Składniki:
1,25 kg. schabu, 3 pędy selera naciowego, 3 szalotki, 2 łyżeczki oregano, 2
łyżeczki tymianku, 2 łyżeczki ziaren pieprzu, pęczek natki, 2 łyżeczki oliwy, sól.
Z opłukanego mięsa usuwamy włókna. Szalotki obieramy i siekamy. Pietruszkę i seler
myjemy, zostawiamy do wyschnięcia, drobno siekamy. Dodajemy oregano, grubo
zmielony pieprz, tymianek, szalotki. Mieszamy. Płat mięsa nasączamy oliwą. Schab
obtaczamy dokładnie w mieszaninie szalotki, ziół i przypraw. Dla Mięso powinno przejść
dokładnie aromatem ziół. Mięso układamy na ruszcie i wkładamy do piekarnika
nagrzanego do temp. 240 st. C. Pod spód podkładamy tacę żaroodporną. Pieczemy
przez 15 minut, potem obniżamy temp. do 180 st. C i pieczemy jeszcze przez 30 minut.
Po wyjęciu z piekarnika mięso solimy, owijamy w dwie warstwy folii aluminiowej i
nakrywamy ściereczką. Odstawiamy na 10 minut. Podajemy pokrojone w grube plastry z
dodatkiem młodych ziemniaków i surówki. Zamiast świeżych ziół możemy wykorzystać
suszone, możemy dołożyć kilka ząbków roztartego na miazgę czosnku.
Plik z chomika:
gochaad
Inne pliki z tego folderu:
Żeberka w kapuście.pdf
(30 KB)
Zrazy wołowe zawijane.doc
(21 KB)
Zrazy litewskie.JPG
(87 KB)
Zapiekanka z kurczaka.pdf
(30 KB)
Zapiekanka z kiełbasy.pdf
(30 KB)
Inne foldery tego chomika:
Dekorowanie potraw
Gril
Książki kucharskie
Sosy
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin