Składniki:
· 225 g miękkiego masła
· 3/4 szklanki cukru pudru
· 1 jajko
· 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
· 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów
· 2 i 2/3 szklanki mąki
· 1 łyżeczka proszku do pieczenia
· 1 łyżeczka soli
· 3/4 szklanki obranych migdałów
Wszystkie składniki (oprócz migdałów) zmiksować i zagnieść. Ciasto owinąć w folię i włożyć do lodówki na 30 minut. Wyjąć ciasto, formować palce (powinny być trochę cieńsze od Waszych palców - w piekarniku urosną), na końcu wciskając migdał (może być przecięty na pół, by paznokcie były cieńsze) w miejsce paznokcia.
Piec około 10 minut w temperaturze 200ºC Studzić na kratce.
Smacznego
SweetBlood86