Elegancka sałatkaBardzo elegancka salatka.150 g mrozonego zielonego groszku1 duzy sloik grubych szparagowkilka duzych pieczareksos :10 lyzek oleju slonecznikowego1-2 lyzki octu winnegosol, bialy pieprz,lyzeczka cukru30-40 g drobno posiekanej cebulipieczarki kroimy w jak najciensze plastry, szparagi pozbawiamy koncowek (sa najsmaczniejsze, ale sie rozwalaja przy mieszaniu), kroimy na pol a nastepnie wzdluz na cienkie platry (jednego szparaga mozna przekroic na 3-5 takich plasterkow w zaleznosci od jego grubosci), groszek (koniecznie mrozony bo z puszki sie nie nadaje) gotujemy 2 minuty i odcedzamy. Mieszamy wszystko razem , dodajemy sos i na min. godzine do lodowki. Ja ja podaje nastepujaco : biore najwiekszy talerz, salatkie ukladam na srodku, ponizej 1 jajko pokrojone w cwiartki, powyzej 3 trojkaty z chleba tostowego podpieczonego tosterem, ulozone tak, ze jeden zachodzi na drugi. Wyglada jak z najlepszej restauracji, a smakuje jeszcze lepiej
rycombel2