Makrobiotyczny przysmak.rtf

(6 KB) Pobierz
Makrobiotyczny przysmak

Makrobiotyczny przysmak

 

Składniki:

szklanka pęczaku

2 ząbki czosnku

2 łki oleju

kilka łek startego żółtego sera

łka kaparów

2 pomidory

kilka liści zielonej sałaty

2 łki posiekanego koperku

l

pieprz ziołowy

 

Kaszę zalej 3 szklankami zimnej wody i zagotuj. Gdy płyn wsiąknie, postaw ją na płytce i, mieszając co kilka minut, trzymaj pod przykryciem, aż kasza się rozklei.

 

Obrany i roztarty z solą (pół łeczki) czosnek przesmaż na oleju. Następnie dodaj go do kaszy razem z opłukanymi kaparami i żółtym serem. Przypraw ją jeszcze solą i pieprzem.

 

Sałatę wypłucz, porwij ją na kawałki, a umyte pomidory pokrój na cząstki. Kaszę wyłóż na salaterkę, udekoruj ją warzywami i posyp koperkiem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin