Tortilla po wiejsku.rtf

(0 KB) Pobierz

 

Tortilla po wiejsku

 

6 ziemniaków

2 cebule

5 jaj

2 łyżki margaryny

1/2 łyżeczki posiekanego rozmarynu

sól

pieprz

 

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w cieniutkie plasterki, cebulę posiekać. Na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki tłuszczu, zeszklić na nim cebulę. Włożyć ziemniaki i często mieszając smażyć, aż będą miękkie i lekko złote. Następnie dodać pozostały tłuszcz, a gdy się nieco rozgrzeje, wlać roztrzepane jajka, wsypać zioła, wymieszać i przyprawić wszystko do smaku solą i pieprzem. Smażyć na niedużym ogniu, aż jaja lekko się zetną. Gorącą potrawę podawać z pikantną surówką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin