Sk�adniki: Ciasto: * 3 jajka * 1/2 szklanki cukru * 1 Cukier wanilinowy 16 g Dr. Oetkera * 3 �y�ki wody * 1 �y�ka soku z cytryny * 1/2 szklanki m�ki tortowej * 1/2 p�askiej �y�eczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera Krem: * 150 g jogurtu naturalnego * 250 ml wody * 1 Krem jogurtowy 3 minuty Dr. Oetkera Do dekoracji: * �wie�e owoce do przybrania - truskawki, maliny, porzeczki, jagody Spos�b przygotowania: Tortownic� o �rednicy 24 cm wysmarowa� t�uszczem i obsypa� m�k�. ��tka oddzieli� od bia�ek. Bia�ka ubi� na sztywno, doda� cukier, cukier wanilinowy, wod� oraz sok z cytryny. Kolejno dodawa� ��tka mieszaj�c mikserem na najni�szych obrotach. Nast�pnie stopniowo dodawa� m�k� i proszek do pieczenia, delikatnie mieszaj�c �y�k�. Ciasto prze�o�y� do tortownicy i wstawi� do nagrzanego piekarnika. Piec oko�o 35 - 40 minut. Piekarnik gazowy: temp. 175o C (nie powinien by� podgrzany), Piekarnik elektryczny: temp. 175o C (powinien by� podgrzany) Po upieczeniu ciasto wystudzi�. Do wysokiego naczynia wla� jogurt i wod�, nast�pnie powoli miksowa�, dosypuj�c stopniowo krem jogurtowy. Nast�pnie zwi�kszy� obroty miksera i ca�o�� miksowa� oko�o 3 minut. Gotowy krem prze�o�y� na ciasto, delikatnie wyr�wna� wierzch i udekorowa� owocami. Gotowe ciasto wstawi� do lod�wki.
Justynotoko