biszkopt ze śnieżką.txt

(0 KB) Pobierz
Sk�adniki:

    * 6 jajek
    * 1,5 szklanki cukru
    * 2 szklanki m�ki
    * 1,5 �y�eczki proszku do pieczenia
    * 8 �y�ek oleju
    * 1 �y�ka octu

Spos�b przygotowania:
Jajka ubi� z cukrem nast�pnie doda� reszt� sk�adnik�w i ubi� na 
jednolit� mas� wyla� na brytfann� wy�o�on� foli� wsadzi� do 
piekarnika na 180 stopni na 20 min, �nie�k� w proszku zrobi� wed�ug 
przepisu i doda� lekko skrzepni�t� galaretk�. Biszkopt dobrze wystygni�ty 
przeci�� na p� i w �rodek w�o�y� �nie�k� z galaretk� na wierzch posypa� cukrem pudrem.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin