Letnia salatka ryzowa.pdf
(
98 KB
)
Pobierz
Microsoft Word - 200708.doc
Die Kunst des gesunden Geniessens.
LÔarte del sano piacere.
La cocina sana: Arte y placer.
La cuisine saine: Art et plaisir.
The art of healthy eating.
AMC
LetniasałatkaryŜowa
Składnikidla
4osób:
osób:
150gryŜu
350mlbulionuwarzywnego
2brzoskwinie
250gtruskawek
500gpomidorów
3cebulkizeszczypiorem
50mlsokupomarańczowego
3łyŜkistołowejasnegooctubalsamico
2łyŜkistołoweoliwyzoliwek
Sól,pieprz
100gseraowczego(feta)
Przygotowanie
:
:
RyŜ i 300 ml bulionu warzywnego umieścić w garnku 16 cm, 1,3 l. Zawartość garnka
zagotować na 2/3 energii. Zdjąć pokrywę do serwowania i gotować 2 minuty powyŜej
temperatury wrzenia. Zamieszać potrawę i ponownie zamknąć garnek pokrywą do
serwowania; wyłączyć palnik i pozostawić ryŜ w garnku na ok. 20 minut do uzyskania
odpowiedniejmiękkości.OstudzićryŜ.
Obraćbrzoskwinieipokroićwkostkę,oczyścićtruskawkiirównieŜpokroićwkostkę.Pomidory
poprzekrawaćnapółipokroićnacienkieplastry.Cebulkizeszczypioremoczyścićipokroićna
drobnetalarki.
Z pozostałej część bulionu, soku pomarańczowego, octu balsamico, oliwy z oliwek, soli i
pieprzuprzyrządzićmarynatęizmieszaćzryŜem,warzywamiorazowocami.Sałatkapowinna
przezokołogodzinęnabieraćsmaku.Serowczypokroićwdrobnąkosteczkęiposypaćnim
sałatkę.
Czasprzygotowania:
LetniasałatkaryŜowa
Przygotowanie
Czasprzygotowania:
Czasprzygotowania:30minut
ok.330kcalnaosobę
Wskazówka: ZamiastbrzoskwińdoprzyrządzeniasałatkimoŜnawykorzystaćdwie
nektarynki(nektaryneknietrzebaobierać)lubpokrojonywkostkęowoc
mango.
Plik z chomika:
bomaszko
Inne pliki z tego folderu:
amc.doc
(121 KB)
Przepisy AMC z pokazów.doc
(17 KB)
Talarki z polenty.pdf
(104 KB)
Roladki rybne.pdf
(104 KB)
Letnia salatka ryzowa.pdf
(98 KB)
Inne foldery tego chomika:
_ Co i jak
Dekorowanie potraw
Ewa gotuje
Grzyby
KUCHNIA
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin