Węgorz w cieście.pdf
(
58 KB
)
Pobierz
34420184 UNPDF
Węgorz w cieście
Składniki
Węgorz, jajo, łyżka mąki, sól
Sposób przyrządzania
Z węgorza ściągnąć skórę. Pokroić rybę na nieduże dzwonka,
posolić, odstawić na godzinę, by sól dobrze wniknęła. Następnie
włożyć do garnka, wlać niewielką ilość wody i gotować 15 min.
Z czubatej łyżki mąki, jaja i szczypty soli zrobić ciasto. Każde
dzwonko obtoczyć w cieście i usmażyć na słabym ogniu ze wszystkich stron na złoty
kolor. Podawać z chrzanem wymieszanym ze śmietaną.
Plik z chomika:
makslojer
Inne pliki z tego folderu:
Śledziówka.pdf
(51 KB)
Śledź marynowany z kaparami.pdf
(55 KB)
Śledzie.pdf
(50 KB)
Śledzie zapiekane.pdf
(54 KB)
Śledzie w pierzynce.pdf
(58 KB)
Inne foldery tego chomika:
amateur
atcht
Babycook
Bigfish Games - Cradle of Rome Crack {DanManInSane}
Bóle kręgosłupa - poradnik medycyny naturalnej
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin