Szynka cielęca.pdf
(
29 KB
)
Pobierz
4942698 UNPDF
Szynka cielęca
Składniki:
Sposób wykonania:
Z dużej tylnej ćwiartki cielęciny odciąć nerkówkę i kość goleniową, natrzeć mocno solą i
przyprawami (jak szynki na surowo) i zostawić na 2 dni w temperaturze pokojowej.
Zagotować osoloną wodę z dodatkiem liści laurowych, pieprzu, ziela angielskiego i
goździków. Ostudzoną zalewą zalać cielęcinę w dużym garnku, nakryć deseczką i
obciążyć kamieniem. Marynować 2 - 6 tygodni. Podawać po ugotowaniu lub upieczeniu
(można uprzednio szynkę naszpikować słoniną). Szynka cielęca jest bardzo smaczna
również wędzona. Wędzi się ją 6 godzin w zimnyn dymie albo 1 godzinę - w gorącym.
Nie nadaje się do dłuższego przechowywania.
Plik z chomika:
makslojer
Inne pliki z tego folderu:
Czosnek.pdf
(27 KB)
Ogórki konserwowe.pdf
(29 KB)
Salceson biały l.pdf
(28 KB)
Szynka cielęca.pdf
(29 KB)
Przetwory z owoców i warzyw.pdf
(56 KB)
Inne foldery tego chomika:
amateur
atcht
Babycook
Bigfish Games - Cradle of Rome Crack {DanManInSane}
Bóle kręgosłupa - poradnik medycyny naturalnej
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin