3 bit Paulinki:)
składniki:-3 paczki herbatnikow po 180 g -1 masa krowkowa lub mleko zagęszczone w puszkach słodzone(mleko gotować 2 godz. w wodzie)- Jkarpatka robiona z mojego przepisu-500ml śmietany łaciatej 30%-3 łyżeczki żelatyny-4 łyżki cukru pudru- gorzka czekolada do posypaniaPrzepis na Karpatkę:-szklanka cukru- 0,5 litra mleka-3,5 łyżki mąki tortowej(czubate)-1 cukier waniliowy-1/3 kostki Kasi-1 KasiaZagotowujemy 0,5 litra mleka i wsypujemy powstałą okruszkę z Kasi, mąki i cukru i cukru waniliowego. Po wystygnięciu ucieramy z masłem roślinnym
Czaspieczenia: ciasto jest najlepsze gdy przestoi jeden dzien i przesiąknie swymi składnikami
przepis:mleko w puszcze słodzone gotować 2 godz. w wodzie, mase krowkową podgrzać i dobrze wymieszać, krem karpatkowy zrobić według przepisu na opakowaniu. śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i żelatyna(żelatynę rozrobić z woda i dodać do ubitej śmietany mieszając mikserem jeszcze przez chwile)czekoladę zetrzeć na tarce.Wykładanie na blaszkę:blaszkę wyłożyć herbatnikami,na herbatniki wyłożyć mase korówkowa lub skondensowane mleko, mase przkryc następna warstwa herbatnikow, wyłożyć krem karpatkowy i przykryć następna warstwa ciastek na ciastka wyłożyć ubita śmietanę i posypać czekolada
Sara_Kraft