3 BIT.doc

(111 KB) Pobierz

http://mojeciasto.pl/UserFiles/System/Mini/img_498491266a62b.jpg_696x463.jpg

3 bit Paulinki:)

 

http://mojeciasto.pl/lay-gfx/skladniki.gif

składniki:
-3 paczki herbatnikow po 180 g 
-1 masa krowkowa lub mleko zagęszczone w puszkach słodzone(mleko gotować 2 godz. w wodzie)
- Jkarpatka robiona z mojego przepisu
-500ml śmietany łaciatej 30%
-3 łyżeczki żelatyny
-4 łyżki cukru pudru
- gorzka czekolada do posypania

Przepis na Karpatkę:
-szklanka cukru
- 0,5 litra mleka
-3,5 łyżki mąki tortowej(czubate)
-1 cukier waniliowy
-1/3 kostki Kasi
-1 Kasia
Zagotowujemy 0,5 litra mleka i wsypujemy powstałą okruszkę z Kasi, mąki i cukru i cukru waniliowego. Po wystygnięciu ucieramy z masłem roślinnym

 

Czas
pieczenia: ciasto jest najlepsze gdy przestoi jeden dzien i przesiąknie swymi składnikami

 

przepis:
mleko w puszcze słodzone gotować 2 godz. w wodzie, mase krowkową podgrzać i dobrze wymieszać, krem karpatkowy zrobić według przepisu na opakowaniu. śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i żelatyna(żelatynę rozrobić z woda i dodać do ubitej śmietany mieszając mikserem jeszcze przez chwile)czekoladę zetrzeć na tarce.

Wykładanie na blaszkę:
blaszkę wyłożyć herbatnikami,na herbatniki wyłożyć mase korówkowa lub skondensowane mleko, mase przkryc następna warstwa herbatnikow, wyłożyć krem karpatkowy i przykryć następna warstwa ciastek na ciastka wyłożyć ubita śmietanę i posypać czekolada

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin