Pischinger.doc

(164 KB) Pobierz

              



5-6 dużych okrągłych wafli
8-10 łżek cukru
0,5 tabliczki gorzkiej czekolady
2 żółtka
10 łyżek masła
10 dag siekanych orzechów laskowych lub włoskich

Polewa:
0,5 tabliczki gorzkiej czekolady
3 łyżki masła
 

Żółtka utrzeć z cukrem. Czekoladę zetrzeć na wiórki. Masło utrzeć na puszystą masę, dodać żółtka z cukrem, startą czekoladę oraz posiekane orzechy.

Przygotowaną masą smarować wafle i układać jeden na drugim. Całość przycisnąć deseczką i pozostawić w chłodnym miejscu.

Czekoladę pokruszyć i włożyć do rondelka, skropić odrobiną wody, dodać masło i podgrzewając na parze ucierać. Jeszcze ciepłą polewę rozprowadzić na torcie. Wierch można udekorować listkami czarnej i białej czekolady.

 

             

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin