Dieta jogurtowa.pdf
(
34 KB
)
Pobierz
Dieta jogurtowa
Dieta jogurtowa
jest bogata w łatwo przyswajalne białko, wapń, fosfor i witaminy. Kupuj tylko jogurty zawierające żywe
kultury bakterii, które ułatwiają i przyspieszają trawienie. W tej diecie, oprócz wymienionych niżej
owoców, pieczywa i innych składników, należy jeść następujące rodzaje jogurtów: naturalny o
obniżonej zawartości tłuszczu, odtłuszczony owocowy i owocowy o normalnej zawartości tłuszczu.
Dietę stosujemy przez dwa tygodnie, można w tym czasie zgubić nawet 5-6 kg.
Uwaga! 175 g to półtora opakowania małego jogurtu
PONIEDZIAŁEK
I śniadanie:
175 g jogurtu owocowego z 2 łyżkami płatków kukurydzianych, duża mandarynka.
II śniadanie:
175 g jogurtu naturalnego, kromka bułki cienko posmarowana margaryną z plasterkiem polędwicy
drobiowej, pomidor.
Obiad:
2 gotowane ziemniaki, 100 g filetu rybnego ugotowanego (najlepiej na parze) z jarzynami
(marchewka, pietruszka, cebula, połówka selera), szklanka surówki z białej kapusty z sokiem
cytrynowym, 175 g jogurtu naturalnego.
Podwieczorek:
175 g odtłuszczonego jogurtu owocowego.
Kolacja:
Kromka razowego chleba cienko posmarowanego margaryną, 2 plasterki białego, chudego
sera, 175 g jogurtu naturalnego, połówka grejpfruta.
WTOREK
I śniadanie:
175 g jogurtu owocowego z dwiema łyżkami muesli, jabłko.
II śniadanie:
175 g jogurtu naturalnego zmiksowanego z połową szklanki soku pomidorowego i łyżką
natki, kanapka z kromki bułki, plasterka białego, chudego sera i dwóch liści sałaty.
Obiad:
2 ugotowane ziemniaki, 100 g piersi kurczaka usmażonej na łyżce oliwy, 250 g gotowanego
kalafiora, 175 g jogurtu naturalnego.
Podwieczorek:
175 g jogurtu owocowego.
Kolacja:
Kromka chleba grahama cienko posmarowanego margaryną, pomidor, połowa papryki, 175
g jogurt naturalnego
ŚRODA
I śniadanie:
175 g jogurtu owocowego z łyżką płatków owsianych, kiwi.
II śniadanie:
Kromka chrupkiego pieczywa z łyżką twarożku ziołowego, ogórek kiszony, 175 g jogurtu
naturalnego.
Obiad:
Ziemniak gotowany, warzywa duszone na łyżce oliwy (2 średnie marchewki, połowa średniego
selera, połowa cebuli), 100 g duszonego morszczuka, 175 g jogurtu naturalnego.
Podwieczorek:
175 g jogurtu owocowego, połówka grejpfruta.
Kolacja:
175 g jogurtu naturalnego zmiksowanego ze szklanką soku wielowarzywnego, kromka
chrupkiego pieczywa z łyżką ziarnistego twarożku.
CZWARTEK
I śniadanie:
175 g jogurtu owocowego z łyżką pestek dyni, jabłko.
II śniadanie:
Kromka bułki cienko posmarowana margaryną z plasterkiem polędwicy drobiowej,
świeży ogórek, 175 g jogurtu naturalnego.
Obiad:
2 gotowane ziemniaki, 100 g piersi indyka usmażonej na łyżce oliwy, surówka z marchewki i
jabłka, 4 łyżki fasolki szparagowej, 175 g jogurtu naturalnego
Podwieczorek:
175 g beztłuszczowego jogurtu owocowego, gruszka.
Kolacja:
175 g jogurtu naturalnego z połówką papryki i łyżką natki, kromka chleba grahama.
PIĄTEK
I śniadanie:
175 g jogurtu owocowego z 3 łyżkami płatków kukurydzianych, banan.
II śniadanie:
kromka chrupkiego pieczywa, 175 g jogurtu naturalnego z łyżką szczypiorku, pomidor.
Obiad:
Gotowany ziemniak, kostka mintaja usmażona na łyżce oliwy, surówka z marchewki i jabłka,
250 g gotowanych szparagów, 175 g jogurtu naturalnego.
Podwieczorek:
175 g beztłuszczowego jogurtu owocowego, 2 mandarynki.
Kolacja:
Chłodnik z: 175 g jogurtu naturalnego, szklanki soku z buraków, świeżego ogórka, łyżki
szczypiorku, łyżki koperku, jajko na twardo.
SOBOTA
I śniadanie:
175 g jogurtu owocowego z łyżką otrąb pszennych, jabłko.
II śniadanie:
Kromka bułki z plasterkiem białego, chudego sera, ogórek kiszony, 175 g jogurtu
naturalnego.
Obiad:
100 g piersi z kurczaka usmażonej na łyżce oliwy, 3 łyżki gotowanych buraków, 2 gotowane
ziemniaki, świeży ogórek, 175 g jogurtu naturalnego.
Podwieczorek:
175 g beztłuszczowego jogurtu owocowego, kiwi.
Kolacja:
175 g jogurtu naturalnego z połówką papryki i pomidorem, kromka chrupkiego pieczywa.
NIEDZIELA
I śniadanie:
175 g jogurtu owocowego z łyżką płatków, pomarańcza.
II śniadanie:
Kromka bułki z łyżką twarożku ziołowego, połówka papryki, 2 liście cykorii, 175 g jogurtu
naturalnego.
Obiad:
2 gotowane ziemniaki, kostka mintaja usmażona na łyżce oliwy z dwiema marchewkami,
połówką selera i połówką cebuli, 3 liście sałaty, 175 g jogurtu naturalnego.
Podwieczorek:
175 g beztłuszczowego jogurtu owocowego, gruszka.
Kolacja:
175 g jogurtu naturalnego zmiksowanego z posiekanym ogórkiem, łyżką koperku, szczyptą
soli czosnkowej, kromka chrupkiego pieczywa.
Plik z chomika:
borowiak65
Inne pliki z tego folderu:
Sandra Cabot, Dieta oczyszczająca wątrobę.rar
(86694 KB)
Niezbędnik odchudzania(1).exe
(5739 KB)
Dieta_fizjologiczna_Tomasza_Reznera.pdf
(789 KB)
wskazowki dla ludzi ktorzy nie lubia diet.pdf
(250 KB)
program 5 czynnikow harleya pasternaka.pdf
(259 KB)
Inne foldery tego chomika:
Bimber i alkohole
CHLEB
Ciasta -pychota
dania mięsne
Dietetyka i żywienie
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin