Śledzie.pdf
(
50 KB
)
Pobierz
34420203 UNPDF
Śledzie
Sposób przyrządzania
Śledzie marynowane rozebrać na dwie połowy, wybrawszy
zupełnie z ości złożyć z powrotem, przekroić na trzy części,
ułożyć na talerzu jako całe, dodając ogony i główki ładnie
poobcinane. Na talerz położyć trzy śledzie, ubrać je np.
kawiorem, łososiem wędzonym, rydzami, korniszonami i jabłkiem
posiekanym z mleczkiem śledziowym. Tak przyrządzone skropić
octem i oliwą. Można także połowy śledzi oczyszczonych z ości przesmarowywać
powyższym jabłkiem z mleczkiem i zwijać w ślimaczki, układać na talerz i ubierać jak
wyżej.
Plik z chomika:
polishmate
Inne pliki z tego folderu:
Ryba po amerykańsku.pdf
(45 KB)
Ryba po olsztyńsku.pdf
(43 KB)
Ryba faszerowana w galarecie.pdf
(55 KB)
Ryba duszona z grzybami.pdf
(41 KB)
Ryba duszona z ziemniakami.pdf
(53 KB)
Inne foldery tego chomika:
Ciasta i ciasteczka
Dania mięsne
Desery
ebooks
ksiązki kucharskie - program
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin