Jarzynowa zupa krem.pdf
(
40 KB
)
Pobierz
4243960 UNPDF
Jarzynowa zupa krem
Składniki
2 nieduże marchewki, mała pietruszka, kawałek selera, nieduży
por, mała cebula, dojrzały pomidor, kilka różyczek brokułu, 2
ziemniaki, 2 łyżki śmietany 22-proc., 2 łyżki przyprawy do zup lub
kostka rosołowa, 2 łyżki posiekanego koperku, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Warzywa umyć, obrać lub oskrobać i rozdrobnić, włożyć do garnka i zalać 3 szklankami
wrzątku. Dodać przyprawę do zup. Gotować pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie.
Następnie przestudzić, zmiksować i zabielić śmietaną, rozprowadzoną kilkoma łyżkami
wywaru. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na talerzu posypać koperkiem. (porcja 60
kcal)
Plik z chomika:
polishmate
Inne pliki z tego folderu:
Barszcz chrzanowy.pdf
(43 KB)
Barszcz czerwony.pdf
(40 KB)
Barszcz ukraiński 2.pdf
(34 KB)
Barszcz ukraiński.pdf
(30 KB)
Barszcz z uszkami.pdf
(32 KB)
Inne foldery tego chomika:
Ciasta i ciasteczka
Dania mięsne
Dania rybne
Desery
ebooks
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin