TIRAMISU,1 kg Serka Maskarpone2 jajkatroche waniliiBiszkopty podłużne(ilośc zależy od wielkości blaszki)gorzkie kakao 2 łyżkikawa rozpuszczalna 1-2 łyżeczki6-7 łyzek cukrukieliszek wódki(50gr.)żółtka utrzeć z cukrem na puszystą mase,dodawać po troche serka i mieszać delikatnie,następnie ubić piene z białek na sztywno,dodać po łyżce do serka i bardzo powoli mieszać bo inaczej zrobi sie rzadkie.rozpuścić kawe w 3/4 gorącej wody,dodać kieliszek wódki.moczyć biszkopty w kawie i układać na blache,na wierzch1/2 części kremu i znowu maczane biszkopty i i reszte kremu,wierzch posypujemy przez sitko gorzkim kakao, schłodzić w lodówce około 5-6 godzinŁo rany jakie to pyszne.Ja zamiast maczać te biszkopty to kupiłam sobie taką małą butelke ze spryskiwaczem(do spryskiwania pościeli)i spryskuję tą kawą biszkopty na blaszce,bo inaczej jak za długo przytrzymałam w kawie to odpadały kawałki i lądowały w kawie i jak je później zjeśc
monrose778