Szarlotka Dorotki.doc

(25 KB) Pobierz
Jabłecznik p

Szarlotka Dorotki

1.      Zagnieść na kulę:

·         2,5 szklanki mąki tortowej

·         1 kostkę margaryny

·         1 łyżeczkę proszku do pieczenia

·         3-4 łyżeczki cukru

·         szczyptę soli

·         4 żółtka.

2.      ¼ włożyć do zamrażalnika.

3.      Resztę ciasta rozgnieść na tortownicy.

4.      Posypać trochę bułką tartą.

5.      Wyłożyć utarte jabłka z cynamonem lub mus.

6.      Ubić pianę z białek.

7.      Dodać do niej 1,5 szklanki cukru.

8.      Wyłożyć na owoce.

9.      Na wierzch zetrzeć resztę ciasta.

10.  Piec 35-40 minut w 170°C.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin