Placuszki z kalafiora.doc

(21 KB) Pobierz
Placuszki z kalafiora:

Placuszki z kalafiora:

 

Składniki:
- kalafior 1 szt. (duży).
- cebula 10 dag
- bułka kajzerka 2 szt.
- jaja 2 szt.
- koperek zielony (1 pęczek).
- bułka tarta.
- Sól, pieprz naturalny.

Kalafior obgotować, gdy będzie półtwardy odcedzić go, przepuścić przez maszynkę do mięsa wraz z namoczona w mleku lub wodzie i odciśniętą bułką. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i usmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu na jasno złoty kolor . Koperek zielony dokładnie opłukać, osączyć z wody i drobno posiekać. Do zmielonego kalafiora dodać bułkę, cebulę, surowe jajka, posiekany koperek, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Uformować okrągłe kotleciki w formie krążków o grubości 1,5 cm. Obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Smaczne z mizerią!

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin