Dorsz w ziołowym kremie.txt

(0 KB) Pobierz
Dorsz w zio�owym kremie ...  
 
... 4 filety z dorsza (po ok.25),marchewka,cebula,por,30 dag �mietany,sok z 1/2 cytryny,olej,m�ka,po �y�ce posiekanej natki,koperku,szczypiorku,s�l,bia�y pieprz.

Filety skropi� sokiem z cytryny,obtoczy� w m�ce,opr�szy� sol� i pieprzem,odstawi� na 15 minut.Cebul� obra�,pokroi� w plasterki.Marchewk� obra�,pokroi� w s�upki.Por przepo�owi�,umy�,pokroi� w p�kr��ki.�mietan� wymiesza� z posiekanymi zio�ami,przyprawi� do smaku sol� i pieprzem.
Olej rozgrza� w rondlu,wrzuci� warzywa,posoli�,przesma�y�.Olej rozgrza� na patelni,w�o�y� ryby,podsma�y� z obu stron.Ryby prze�o�y� do rondla z warzywami,wla� �mietan�.Dusi� na ma�ym ogniu pod przykryciem 15 min. 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin